Ohje: Ajanvarauksen maksaminen kassalla

Ajanvarauksia voidaan tulla maksamaan kassaan. Muutamia asioita on tämän suhteen kuitenkin huomioitava.

Ajanvarauksen maksaminen kerralla

Ajanvaraus voidaan maksaa kassalla kokonaisuudessaan maksamattomien ajanvarausten kautta.

Tässä esimerkissä tuotetta ei ole vaihdettu, joten kaikki myynti kirjautuu raporteille ja kirjanpitoon ajanvaraustuotteen asetusten mukaisesti.

Kun koko ajanvaraus maksetaan kerralla, valitaan "Maksa kaikki".


Yksittäisen ajanvarausrivin maksaminen

Ajanvarauksesta voidaan maksaa kassalla yksittäinen rivi.

Myös tässä esimerkissä tuotetta ei ole vaihdettu, jolloin rivikohtainen myynti kirjautuu raporteille ja kirjanpitoon ajanvaraustuotteen asetusten mukaisesti. Tässä kohtaa myyntiä kirjautuu siis vain sen rivin mukaisesti, mikä ajanvarauksesta on maksettu.

Kun yksittäinen ajanvarauksen rivi halutaan maksaa, klikataan rivin kodalla "Maksa".


Ajanvaraustuotteen muuttaminen

Kassalla voidaan muuttaa ajanvaraustuote. Ajanvarauksen tuotemuutoksia pääsee tekemään klikkaamalla maksamattoman ajanvarauksen alla olevaa muokkaa-painiketta.

Tämän jälkeen tuote voidaan muuttaa. Tallentamisen jälkeen muutokset, kuten tuotteen nimi ja mahdolliset hinnan muutokset tulevat voimaan. Tämän jälkeen ajanvaraus voidaan maksaa rivikohtaisesti tai kokonaan, kuten yllä on ohjeistettu.

Ajanvaraustuotteita voidaan muuttaa kassalla.


Maksunäkymä

Kun ajanvaraus valitaan, muodostuu se maksunäkymään oheisen kuvakaappauksen mukaisesti.

Tuotteena maksunäkymässä on tällöin "Tilausmaksu". Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi applikaation kautta tehty ajanvaraus on nostettu kassalla maksuun. Samalla tavalla kassan myyntiraportille tulee näkyviin "Tilausmaksu alv 0%". Myyntierittely "tilausmaksuista" löytyy verkkokaupan myyntiraportilta.

Tapahtuma viedään kassalla loppuun asti valitsemalla käytetty maksutapa.

Huom! Kassalla maksunäkymään nostettuissa maksamattomissa ajanvarauksissa, laskuissa tai tilauksissa ei saa käyttää maksutapaa Laskutus/Tilimyynti/Piikki.

Jos ajanvaraus, tai tilaus on tarkoitus laskuttaa, tehdään tämä järjestelmän hallintapuolelta, josta kaikki maksamattomat varaukset/tilaukset löytyvät. Jos kassalla maksatusnäkymään nostetaan lasku, ei tämän kanssa saa käyttää kyseisiä maksutapoja, sillä laskuhan on jo laskutettu.

Ajanvarauksen maksunäkymä kassalla.