Ohje - WiseEconomy: Tiliotteet | WiseNetwork Oy

Ohje - WiseEconomy: Tiliotteet

Järjestelmään saapuneet tiliotteet muodostuvat Tiliotteet -välilehdelle.

1. Järjestelmään saapuneet tiliotteet muodostuvat ”Tiliotteet” -välilehdelle Taloushallinto → Ostolaskut → Tiliotteet.


2. Tiliotetta voidaan hakea aikavälillä (1), esimerkiksi Q1 tai tarkka aikaväli.

Mikäli yrityksellä on useampi pankkitili, löytyvät ne ”Tili"-kohdan alta alasvetovalikosta (2). Valitse aina se tili, jonka tiliotetta haluat tarkastella.

Listauksesta on mahdollista hakea tiliotteet, joiden sisältämissä tapahtumissa esiintyy haluttu viesti tai suoritus (3).

Tiliote muodostuu päivittäin, viikoittain tai kuukausittain, sen mukaan, mitä on pankin kanssa sovittu


3. Tiliotetta käydään läpi avaamalla tiliote tietyltä aikaväliltä kohdasta 1. Mikäli ”Erotus” -kohta näyttää jotain muuta kuin 0,00 €, on tiliotteella kyseisellä aikavälillä käsittelemättömiä suorituksia.4. Käsittelemättömien suoritusten kohdalla on sininen ”Käsittele” -painike, jota klikkaamalla aukeaa alasvetovalikko. Alasvetovalikon kautta päästään kytkemään suoritus myynti- tai ostolaskuun tai lisäämään kokonaan uusi tosite (esimerkiksi pankkikortilla maksetun ostoksen kuittia ei lisätty aiemmin järjestelmään, voidaan lisätä tätä kautta ”Lisää tosite”).


5. Mikäli myynti- tai ostolasku on järjestelmässä ja maksaessa kaikki tiedot ovat olleet oikein (esim. asiakas maksanut laskun oikealla viitenumerolla), kytkeytyvät tällaiset suoritukset automaattisesti oikealle laskulle


6. Tapahtumat, jotka eivät ole automaattisesti kytkeytyneet mihinkään tositteeseen, käsitellään jollain seuraavista vaihtoehdoista:

  • Lisää tosite: Tekee PA muotoisen tositteen suorituksesta

  • Liitä myyntilaskuun: Avaa myyntilaskulistauksen jossa näkyy "Liitä" - painike, jos laskulle on mahdollista liittää suoritus

  • Liitä ostolaskuun: Avaa ostolaskulistauksen jossa näkyy "Liitä" - painike, jos laskulle on mahdollista liittää suoritus

  • Liitä tositteeseen: Avaa tositeraportin suorituspäivältä jossa näkyy "Liitä" - painike, jos tosite on mahdollista liittää suoritukseen

  • Lisää tiliöintisääntö: Luo ehdon, jonka mukaan kyseistä suoritusta vastaavalle vastapuolelle luodaan tulevissa tiliotteissa aina tosite, jos ehdot vastaavat.


7. Kun kaikille tilitapahtumille on löytynyt tosite tai tapahtumat on muutoin käsitelty, on tiliotteen käsittely valmis. Tällöin tiliotteen "Erotus" -sarakkeen pitäisi näyttää 0,00 €. Mikäli näin ei ole, käy tiliote uudelleen läpi tarkastaaksesi ettei jokin tapahtuma ole jäänyt käsittelemättä.