Ohje - WiseEconomy: Myyntilaskujen tilakoodit | WiseNetwork Oy

Ohje - WiseEconomy: Myyntilaskujen tilakoodit

Myyntilaskut sisältävät erilaisia tilakoodeja, jotka päivittyvät laskun tilan ja muutoksien mukaan järjestelmässä.


Katso videolta myyntilaskujen tilakoodien selvennykset.


Luonnos
Lasku on luotu ja tallennettu, mutta sitä ei ole lähetetty. "Luonnos"-tilassa olevat laskut eivät lähde automaattisesti ekä nille muodostu laskunumeroa.


Ajastettu
Ajastettu lasku on myös laskuluonnos, mutta se lähtee itsestään. Järjestelmän ajastetut laskut on asetettu lähtemään automaattisesti laskuun merkittynä päivämääränä.

Huom. mikäli laskun tilana on "ajastettu" ja laskun päivämäärä on menneisyydessä, ei lasku pääse lähtemään automaattisesti, vaan se täytyy käydä lähettämässä manuaalisesti.


Avoin
Lasku on lähetetty asiakkaalle, mutta sitä ei ole vielä maksettu eikä se ole vielä erääntynyt.


Maksettu
​​​​​​​Lasku on maksettu.


Erääntynyt
Laskun eräpäivä on mennyt eikä sitä ole vielä maksettu. Laskusta ei ole vielä lähetetty muistutuksia.


1. muistutus
Lasku on erääntynyt ja siitä on lähetetty 1. muistutus. Muistutuslasku lähtee automaattisesti järjestelmään asetettuna ajankohtana.


2. muistutus
​​​​​​​Lasku on erääntynyt ja siitä on lähetetty 1. sekä 2. muistutus. Muistutuslasku lähtee automaattisesti järjestelmään asetettuna ajankohtana. Muistutusväliä pystytään muokkaamaan järjestelmässä.


Perinnässä
​​​​​​​Lasku on erääntynyt ja se on siirretty perintätoimiston hoidettavaksi.


Lähetysvirhe
Laskun lähetyksessä on tapahtunut jokin virhe, eikä lasku ole lähtenyt. Tarkempia tietoja saat avaamalla ko. laskun ja katsomalla laskun yläreunasta kohdan "Käsittelyhistoria". Lähetysvirheiset laskut tulee lähettää uudelleen.


Maksuvirhe
Laskua maksettaessa on tapahtunut jokin virhe. Tarkempia tietoja saat avaamalla ko. laskun ja katsomalla laskun yläreunasta kohdan "Käsittelyhistoria".


Hyvitetty
​​​​​​​Myyntilasku, johon on tehty täydestä summasta hyvityslasku.