Ohje: Kaksivaiheinen tunnistautuminen | WiseNetwork Oy

Ohje: Kaksivaiheinen tunnistautuminen

WisePlatformiin ja toimialakohtaisiin ratkaisuihin on mahdollista ottaa käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen, joka toteutetaan Google Authenticator -sovelluksen avulla. Kaksivaiheinen tunnistautuminen koskee vain järjestelmän hallintapuolta käyttäviä admin-käyttäjiä - ei loppuasiakkaita. Myöhemmässä vaiheessa kaksivaiheinen tunnistautuminen on tulossa kaikille asiakkaillemme pakolliseksi admin-hallintaan kirjautuessa.

Kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto

Huom. Mikäli yrityksenne haluaa ottaa kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöön, olkaa meihin yhteydessä tällä lomakkeella.


1. Kun WiseNetwork on aktivoinut kaksivaiheisen tunnistautumisen järjestelmäänne (ja informoinut teitä etukäteen käyttöönottopäivästä), on kaikkien järjestelmän admin-käyttäjien otettava kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöönsä.

Jokaiselle admin-käyttäjälle tulee automaattisesti näkyviin seuraava näkymä, joka ohjeistaa kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotossa.

Huom. Jokaisen asiakasyrityksen tulee itse huolehtia, että kaikki oman järjestelmän admin-käyttäjät ovat tietoisia kaksivaiheiseen tunnistautumiseen siirtymisestä ja tietävät, miten sen saa käyttöön.


Kun kaksivaiheinen tunnistautuminen on aktivoitu toimimaan järjestelmässä, tulee jokaisen admin-käyttäjän ottaa sen käyttöönsä.


2. Asenna ensimmäiseksi Google Authenticator -sovellus puhelimeesi AppStoresta tai PlayStoresta.

Asenna puhelimeesi Google Authenticator -sovellus.


2. Käytä Google Authenticatorin "Scan a QR code" -toimintoa, joka löytyy sovelluksessa plussa-napin takaa.


3. Skannaa sillä järjestelmässä näytetty QR-koodi. Vaihtoehtoisesti voit syöttää 16-kirjaimisen koodin Google Authenticatoriin manuaalisesti käyttäen plus-napin takaa löytyvää "Enter a setup key" -toimintoa. (Tämä koodi jää Google Authenticatoriisi talteen, ja siitä Authenticator generoi jatkossa lyhyen aikaa voimassa olevia kirjautumiskoodeja).

Käytä Google Authenticator -sovellusta joko QR-koodin skannaamiseen tai käyttöönottoavaimen lisäämiseen.


3. Testaa kirjautuminen syöttämällä käyttöönottosivulle kuusinumeroinen koodi, jonka Google Authenticator -sovellus näyttää.

Testaa kirjautuminen syöttämällä kuusinumeroinen koodi, jonka Google Authenticator näyttää.


4. Kun kirjautuminen on testattu ja koodi meni oikein, pääset jatkamaan järjestelmän käyttöä normaalisti.


Kirjautuminen jatkossa kaksivaiheista tunnistautumista käyttäen

1. Syötä kirjautumissivulla sähköpostiosoite ja salasana, niin kuin tähänkin asti.

2. Tulee toinen kirjautumissivu, jolle tulee syöttää kuusinumeroinen koodi Google Authenticator -sovelluksesta.

Mikäli laitteen halutaan muistavan kirjautuminen, rastitetaan kohta "Muista toisen vaiheen kirjautuminen 30 päivää tällä laitteella". Huomaa, että esim. välimuistin tyhjentäminen tyhjentää myös toisen vaiheen kirjautumisen ja se pitää suorittaa uudelleen.


3. Kun saat Google Authenticatorin ilmoittaman koodin syötettyä oikein, kirjautuminen on valmis ja pääset jatkamaan järjestelmän käyttöä normaalisti.


Huomioita

  • Google Authenticatorin näyttämä koodi vaihtuu 30 sekunnin välein uuteen. Koodi toimii minuutin ajan eli vielä puoli minuuttia sen jälkeen kun se on Google Authenticatorissa vaihtunut uuteen. Näitä kuusinumeroisia koodeja ei tarvitse kirjoittaa itselleen minnekään ylös - et pääse vanhalla koodilla kirjautumaan uudestaan. Sen sijaan, 16-kirjaimisen koodin (joka näkyy vain käyttöönottovaiheessa QR-koodin alapuolella) voit kirjoittaa itsellesi jonnekin turvalliseen paikkaan ylös.
  • Mikäli teillä ilmenee ongelmia kirjautua sisään järjestelmään, kun kaksivaiheinen tunnistautuminen on asetettu käyttöön, ottakaa yhteyttä tukipalveluumme joko puhelimitse 030 030 0210 tai tästä linkistä.
  • Kaksivaiheinen kirjautuminen koskee vain admin-oikeudellisia käyttäjiä. Kun loppuasiakas kirjautuu, häneltä ei vaadita kaksivaiheista kirjautumista.